Beltane - Kesän alun juhla

Beltane - Kesän alun juhla

Beltane on luontouskovien kesän alun juhla, jota juhlitaan vappuna 1.5. Silloin asetetaan intentio tulevaa kesää varten, manifestoidaan hedelmällisyyttä ja juhlitaan erilaisin tulifestivaalein. Suomessa on aikoinaan Beltanen aikaan juhlittu helajuhlia, jolloin pelloille ja muille avoimille paikoille on pystytetty kokkoja. Näitä kokkoja kutsutaan helavalkeiksi ja niiden tarkoituksena on ajaa pahat henget pois ja tuoda karjalle pitkää ikää ja hyvää terveyttä. Helajuhlia juhlitaan edelleen joissakin suomalaisissa maalaisyhteisöissä.

Beltane koetaan Samhainin vastakohtana: Samhainina luonto on vaipunut jo odottamaan talvea, kun taas Beltane aloittaa kesän. Kuitenkin myös Beltanen aikaan koetaan elävien ja kuolleiden maailman välisen verhon olevan ohuimmillaan.

Beltaneen sopivat kaikenlaiset hedelmällisyyteen, sekä keijuihin, istuttamiseen ja tuleen liittyvät loitsut ja rituaalit. Voit esimerkiksi tehdä menestysrituaalin, jossa poltat intentiotasi symboloivia yrttejä ja hautaat sitten niiden tuhkat maahan. Muista tehdä tämä vain sellaisessa paikassa, jossa se on sinulle sallittua. Kerrostalossa asuvan kaupunkinoidan hyvänä vaihtoehtona toimivat kasvien ruukut tai loitsun "hävittäminen" jätteiden mukana, toki oikein lajiteltuna.

 

Alttarivälineet Beltaneen:

  • Värit: Vaaleanpunainen, lila, valkoinen, punainen, keltainen ja vihreä.
  • Symbolit: Tuli, keijut ja kukat.
  • Kukat: Ruusun lisäksi kevään ensimmäiset kukat mm. krookus.
  • Yrtit: Voikukka, laventeli, laakerinlehti, piparminttu ja korianteri.
  • Kivet ja kristallit: Ruusukvartsi, karneoli, punainen jaspis, kuukivi, unakiitti ja rodoniitti 
  • Eläimet: Orava, joutsen, vuohi, kanit, mehiläiset, lehmät ja leopardi. 
  • Tuoksut: Ruusu, jasmiini ja ylang-ylang

Lisää alttarivälineitä löydät tästä linkistä!

Takaisin blogiin