Kuinka käyttää suitsukkeita?

Kuinka käyttää suitsukkeita?

Suitsukkeiden polttaminen juontaa juurensa jopa kuudentuhannen vuoden taakse, jolloin kuivattuja yrttejä tai kuivattua pihkaa poltettiin pahojen henkien karkottamiseen ja ikävien hajujen peittämiseen. Nykyään suitsukkeiden polttamiselle löytyy muitakin syitä, kuten energioiden ja tilojen puhdistaminen, meditaation syventäminen, aromaterapia tai puhtaasti vain halu nauttia hyvistä tuoksuista ja energioista, joita suitsukkeen savu tuo mukanaan. 

Tässä mietelmässä kerron, kuinka suitsukkeita käytetään ihan konkreettisesti.

Suitsuketikut ovat käteviä kiviä, esineitä ja tiloja puhdistaessa, sillä sitä voi kuljettaa kädessä ja ohjata savua ilman muita välineitä. 
Suitsuketikkujen polttamiseen löydät alustoja TÄÄLTÄ!
Suitsuketikkuja voi kuitenkin polttaa myös kotona tehdyssä "telineessä" - siihen et tarvitse kuin pienen kulhon, lasin tai kipon, joka täytetään hiekalla, pienillä kivillä tai vaikka mullalla. Tikku asetetaan pystyasentoon kulhossa olevaan materiaan, eikä se pääse kaatumaan.

Suitsukekartiot ovat yhtä yksinkertaisia käyttää, kuin edellä mainitut suitsuketikut. Kartiota poltettaessa tarvitset polton kestävän alustan, johon myös suitsukkeen kuuma tuhka kerääntyy talteen ja se on helppo hävittää.
Kartion savussa on näppärä puhdistaa kiviä ja pieniä esineitä. Myös tiloja voi puhdistaa kartiosuitsukkeella höyhenen tai viuhkan avulla, tällöin voit ohjata savua oikeaan suuntaan.

Molempien käyttötapa on hyvin samantapainen:
Ensimmäisenä aseta suitsuketikku telineeseen ja sytytä sen pää sytyttimellä tai tulitikuilla.
Seuraavaksi puhalla liekki sammuksiin. Suitsukkeen päähän tulisi jäädä punaisena hehkuva hiillos, josta nousee savukiehkuroita.
Sitten voitkin joko nauttia suitsukkeen tuoksusta, meditaatiostasi tai käyttää suitsuketikkua kivien, noituustarvikkeiden tai tilojen puhdistamiseen.Näiden lisäksi on myös yrttinippuja, irtoyrttejä, sekä suitsukepihkaa, joiden käyttö on hieman erilaista, kuin suitsuketikkujen ja -kartioiden. Myös niiden tuoksut ovat usein niin sanotusti luonnollisempia, ja näin ollen myös aavistuksen pistäviä. 

Irtoyrttejä ja suitsukepihkaa varten tarvitset palonkestävän alustan ja suitsukehiiltä, sekä palovammoilta välttyäksesi suitsukepihdit. Näiden kahden konkreettinen käyttötapa on hyvin samanlainen, kuin suitsukekartioissa.

Ensimmäisenä ota suitsukehiili pihtien otteeseen ja sytytä hiili sytyttimellä tai tulitikuilla. Hiilellä kestää hieman kauemmin syttyä, kuin tavanomaisella suitsukkeella. 
Hiilen syttyessä, se alkaa rätisemään, jota ei kannata säikähtää. Se kuuluu asiaan.
Laske hiili pihtien otteesta polton kestävälle alustalle ja odota, että rätinä on loppunut ja hiili alkaa hehkua punaisena.
Hiilesi on nyt valmis ja voit ripotella sen päälle haluamaasi suitsukehiiltä tai kuivattuja yrttejä. 
Suitsukehiilen voi sammuttaa kaatamalla sen päälle vettä.Suitsukeniput ovat suitsuketikkujen tapaan käteviä tiloja puhdistaessa, sillä niitä on hyvä pitää kädessä ja ohjata savua haluamiisi paikkoihin.
Nipun polttamisen jälkeen se olisi hyvä laskea polton kestävälle alustalle, sekä varmistaa, ettei se jää kytemään. 

Sytytä suitsukenippu kädessäsi sytyttimellä tai tulitikuilla ja puhalla liekki sammuksiin. Nipun pää jatkaa kytemistä ja erittää yrttien savuista tuoksua ympärilleen, ja näin ollen on käyttökunnossa puhdistusta varten.
Varmin tapa sammuttaa suitsukenippu, on kastaa sitä vedessä; nipun kuivuttua se on valmis uudelleen sytytettäväksi.

Ja lopuksi muutama muistutus ja varoituksen sana:
Ethän koskaan jätä suitsukkeita palamaan vartioimatta!
Huomaathan aina suitsukkeita polttaessasi paloturvallisuuden ja varmistat sen, että tilassa, jossa suitsukkeita poltetaan, kiertää kunnolla ilma.
Suitsukkeita ei myöskään ole suositeltavaa polttaa eläinten tai pienten lasten läsnäollessa. 

Takaisin blogiin