Scrying - eli pinnoilta näkeminen

Scrying - eli pinnoilta näkeminen

Perinteisesti scryingiä on kuvattu populaarikulttuurissa kristallipallon avulla ennustamiseksi, mutta kuten muissakin esoteerisissa harjoitustavoissa siinä ei ole kyse tulevaisuuden ennustamisesta. Tulevaisuutta ei voi nähdä, sitä voi vain spekuloida sen perusteella mikä tilanne on nyt ja mitä nähdyt asiat ja kuvat symboloivat. Sana "scrying" tulee vanhan englanninkielen sanasta "descry" mikä tarkoittaa hämärästi näkemistä tai paljastamista. Siksi scrying tai pinnoilta näkeminen onkin näkymättömän paljastamista kolmannen silmän tai kuudennen aistin avulla.

 

Pinnoilta näkeminen auttaa pääsemään kosketuksiin alitajuntaan ja siksi sen voi nähdä voimakkaana itsensä tuntemisen ja psykoanalyysisena apuvälineenä.

Ollessasi vaikean valinnan edessä, etsiessäsi suuntaa tai elämäntarkoitusta pinnoilta näkeminen voi olla loistava apu päästä kosketuksiin sisäisten tarpeidesi uniesi ja tavoitteidesi kanssa.

 

Yleensä pinnoilta näkemistä harjoitetaan heijastavilta pinnoilta tulkiten, esim. vedestä, peileistä tai kristallipallosta, mutta tapoja on yhtä paljon kuin on harjoittajiakin:

Kynttilänvaha - Kynttilänvahan sulattaminen veden pinnalle. Vaha muodostaa kuvia, symboleja tai sanoja, joita sitten tulkitaan.

Pilvet - Varmasti meistä jokainen on joskus muodostanut mielikuvituksensa avulla kuvia pilvistä, ainakin lapsuudessa. Pilvistä näkeminen on voimakas tapa haalia tietoa.

Peilit - Ehkä suosituin näkemisen tapa. Peilistä näkemisessä tärkeintä on rentouttaa mieli esim. suitsukeen ja meditaation avulla ennen kuin alkaa näkemään. Aseta peili eteesi niin, ettei siitä heijastu selkeitä kuvia taaksesi. Seinä, johon ei ole nostettu kuvia tai hyllyjä sopii tähän parhaiten.

Vesi - Hyvin samalla tavalla kuin peilin kanssa, veteen tuijottelu toimii hyvänä ja elementtimagian tapaisena näkemisen tapana. Valmistaudu siis rentoutuen myös tähän. Halutessasi voit käyttää apuna mm. vedenkestäviä kiviä tai kristalleja luomaan veteen aaltoja ja kuplia, jotka luovat erilaisia kuvioita ja helpottaa tulkintaa.

Tuli - Mahdollisesti näkemisen vanhin tapa. Tässä harjoitustavassa tulkitaan tulen liekkien tanssia ja saadaan niiden liikehdinnästä tietoa. Tämän voi tehdä kynttilänliekin tai nuotion avulla. Muista paloturvallisuus!

Savu - Suitsukkeen tai tulen liekistä nouseva savu luo ilmaan kuvoita ja symboleja, joita on mahdollista tulkita kuten tulenkin liikehdintää.

Kristallipallo - Stereotypiastaan huolimatta varsin voimakas ja helppo tapa. Aseta itsellesi hämärä huone, jossa valonlähteenäsi toimii kynttilä, tai vaikka pieni lamppu. Rentoudu ennen tulkitsemista ja aloita rauhassa.

Silmä - Ei niin yleinen tapa, jota kutsutaan myös nimellä sieluun katsominen. Tässä on tarkoitus mahdollisesti auttaa ystävää, näkemällä hänen sieluunsa, sillä omista silmistä tätä voi olla vaikea tehdä. Silmän pinalle heijastuu erilaisia kuvioita ja niitä käytetään tulkinnan apuna.

 

Jotta näkemistä voi harjoittaa täytyy tilan energioiden olla kunnossa. Puhdista siis tilasi haluamallasi tavalla (esim. suitsukkeella, kelloilla tai kristalleilla) ja ota rento asento. Vaivu kevyehköön transsiin, jonka voit saavuttaa meditaation tai tietyn hertsitaajuisen musiikin kuuntelun avulla. Tässä sinun tulisi työntää mielestäsi kaikki keskittymistäsi herpaannuttava pois ja keskittyä vain haluamaasi. Pinnoilta näkeminen on harjoittelua vaatia taito ja kaikki tavat eivät sovi kaikille. Etsi siis rauhassa omaa tapaasi ja muista aina valmistautua intention eli tarkoituksen kanssa, jottet jää ilman vastauksia.

Takaisin blogiin